Кількість
|
Вартість
|
||
|
Димогенератор Powermat 1,1 л з електричним насосом PM-GD-87T
- Ретельно продумана і запатентована конструкція дала змогу поєднати компактні розміри димогенератора з винятковою продуктивністю за мінімальної витрати тріски. Крім того, за допомогою вбудованого насоса можна регулювати кількість генерованого диму, що дає змогу адаптувати процес до вимог і обсягу коптильної камери.
- Корпус (розміщений у циліндричному контейнері) має дерев'яну кришку, яка сприяє оптимальному проходженню диму, а також захищає тріску від вологи в процесі відпалу, запобігаючи, наприклад, утворенню конденсату.
- Для з'єднання насоса з насадкою, що генерує дим, використовується гнучкий шланг довжиною 4 м, який може бути адаптований для комбінування цих компонентів.
Повна зарядка генератора дає змогу безперервно подавати дим у коптильню протягом приблизно 3-4 годин без необхідності додавання нової тріски
- З генератором можна використовувати тріску різної зернистості, але для досягнення найкращих результатів роботи внутрішньої коптильні рекомендується використовувати тріску розміром 8-12 мм.
- Інноваційне сопло димогенератора коротше, ніж у традиційних моделей, і має двосторонній нахил. Це забезпечує кращий потік диму в коптильню і захищає сопло від можливого засмічення трісками.
- Насадка вставляється в коптильню під правильним кутом, збільшуючи потік диму від нагрітої тріски.
- Сопло проходить тільки через частину димової камери тріски, що дає змогу ефективно відводити дим і водночас захищає його від засмічення в процесі відпалу.
- Використання потужного насоса, розміщеного на подовженій основі, створює вібрації, що передаються на корпус завантажувальної камери, що покращує рівномірне осідання тріски під час відпалу та підвищує ефективність процесу копчення.
- Точне регулювання кількості диму, що утворюється, дає змогу уникнути надмірного підкислення продуктів. Насос під'єднується через шланг до спеціальної вбудованої трубки, через яку подається повітря.
- Трубка виконує і конструктивну функцію - вона входить у відповідну виїмку в основі, забезпечуючи ідеальне позиціювання сопла відносно коптильні та корпусу генератора.
- Напруга живлення: 230 В / 50 Гц
- Максимальна потужність насоса: 4 W
- Робоча температура: -5 - (+45 градусів Цельсія)
- Продуктивність: 2x 3,5 л/хв
- Об'єм резервуара: 1,1 л
- Довжина повітряного шланга: 80 см
- Клас водонепроникності: IPX4
- Дерев'яна кришка
- Циліндр із нержавіючої сталі
Комплектація:
- Дерев'яна кришка
- 2 сталеві пластини
- Димова трубка і латунний з'єднувач
- Сталева камера
- Повітряний насос
- Y-подібний патрубок
- Гак і смушкова гайка
- Повітропровід
- Оригінальна упаковка
- Посібник з експлуатації польською мовою
Димогенератор працює на димовій стружці. Дим, що утворюється від розпеченої тріски, через спеціальний виріз надходить до димаря, звідки разом із повітрям, створюваним насосом, нагнітається в димову камеру. Для генератора найкраще використовувати суміш тріски розміром від 2 до 10 мм, переважно у співвідношенні 50/50. Така суміш забезпечує оптимальну роботу генератора. Для досягнення найкращих результатів слід змішувати тріску 2 і 5 мм у рівних пропорціях.
У разі використання більш товстої тріски рекомендується зменшити потік повітря, що також призведе до зниження витрати тріски. Робота димогенератора залежить також від погодних умов. За сильного вітру горіння в генераторі відбувається мимовільно, тому необхідно зменшити витрату повітря на насосі.
Способи копчення
- холодне копчення
- гаряче копчення
- копчення з обваловкою (характерно для барбекю)
Холодне копчення
- Це відбувається за температури від 8 до 25ºC і призводить до найсильнішого сушіння копченостей, але потребує багато часу. Його слід проводити періодично, у кілька етапів. Перша фаза копчення зазвичай триває 5-12 годин. Між фазами проводиться провітрювання (близько 5 годин) для надходження свіжого повітря. Це призводить до додаткового сушіння копченого м'яса та розвитку відповідного аромату. Залежно від виду продукту весь процес холодного копчення складається з 3 - 5 етапів. Цей спосіб застосовується для копчення сирокопчених ковбас і сиров'ялених продуктів після в'ялення (переважно сухого копчення). Продукти, приготовані таким способом, виходять міцними, смачними та придатними для тривалого зберігання. Важливо, щоб це відбувалося в прохолодному, темному і добре провітрюваному місці. Продукти не повинні стикатися один з одним і мають бути захищені від пилу та світла.
Гаряче копчення
- Цей спосіб копчення використовується здебільшого для продуктів, приготованих на парі та варених. Копчення проводиться за температури від 24 до 60ºC. Воно проводиться безперервно протягом приблизно 24 годин, тому температура в коптильні повинна підтримуватися за допомогою додаткового джерела обігріву (наприклад, електричного). Одного спалювання деревного матеріалу недостатньо для підтримання належного теплового режиму.